Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@14:54:04 GMT

«شینزو آبه» نخست وزیر ترور شده ژاپن که بود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۹۵۹۲

«شینزو آبه» نخست وزیر ترور شده ژاپن که بود؟

رسانه های ژاپن امروز جمعه خبر دادند که نخست وزیر سابق این کشور در جریان کارزار انتخاباتی خود هدف گلوله قرار گرفته و پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داده است.

به گزارش مشرق، رسانه های ژاپنی امروز گزارش دادند که که «شینزو آبه» نخست وزیر پیشین این کشور امروز جمعه در جریان مبارزات انتخاباتی خود در شهر «نارا» در غرب این کشور که هدف گلوله قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال این سیاستمدار ۶۷ ساله، که گلوله به گردن و سینه اش اصابت کرده بود بسیار وخیم گزارش شد. ساعاتی بعد رسانه های مذکور خبر در گذشت وی را به دلیل شده جراحات وارده اعلام کردند.

در گزارش ها آمده است که مظنون این حادثه تروریستی «تتسویا یاماگامی»، ملوان سابق نیروی دریایی ارتش ژاپن، چهل ساله و از ساکنان شهر نارا است. وی با استفاده از یک تفنگ دست ساز اقدام به شلیک به شینزو آبه کرده است. وی بلافاصله در محل حادثه دستگیر شد. گفته می شود که هدف ضارب از این اقدام نارضایتی وی از سیاست های شینزو بوده، اما هنوز علت و انگیزه اصلی وی از ترور نخست وزیر پیشین ژاپن مشخص نشده است.

*شینزو آبه که بود؟

شینزو آبه با نام مستعار «شاهزاده» در سال ۱۹۵۴ در یک خانواده سیاسی به دنیا آمد. پدرش «شینتارو آبه» وزیر خارجه سابق ژاپن و همچنین پدربزرگش «نوبوسوکه کیشی» در سال های ۱۹۵۷ و ۱۹۶۰ نخست وزیر این کشور بودند.

شینزو آبه در سال ۲۰۰۶ عهده دار سمت نخست وزیری ژاپن شد و این درحالی بود که اقتصاد ژاپن تلاش می کرد تا از بحران آسیایی سال ۱۹۹۸ بهبود یابد. دوره اول نخست وزیری وی با رسوایی های شدید در یک سال به پایان رسید. با این حال، رای دهندگان ژاپنی دوباره وی را در سال ۲۰۱۲ به مدت هشت سال به عنوان نخست وزیر انتخاب کردند. شینزو آبه در سال ۲۰۲۰ به دلیل مشکلات جسمانی استعفا داد.

وی قبل از اینکه تصمیم بگیرد از قدرت کناره گیری کند، توانست با پشت سر گذاشتن رکورد عموی خود «ایساکو ساتو» با اختلاف تنها چهار روز بیشتر از وی، تنها نخست وزیر این کشور از نظر طولانی ترین زمان بر سر کار بودن در مقام یادشده شود.

با این وجود، شینزو آبه رهبر بزرگ ترین جناح در حزب حاکم لیبرال دموکرات باقی ماند. وی با وجود بازنشستگی از مقام نخست‌وزیری، همچنان درگیر سیاست بود.

البته بسیاری سیاست های اقتصادی شینزو آبه را جنگ طلبانه تلقی می کردند و آن را ضداقتصاد می نامیدند و این در حالی بود که اقتصاد ژاپن از رکود ۱۰ ساله خود در دوران نخست وزیری وی خارج شد.

از آنجایی که سیاست های او منجر به خروج موفقیت آمیز ژاپن از بحران اقتصادی یادشده در آسیا شد، وی شهرتی بین المللی به دست آورد.

شینزو آبه همچنین نه تنها سیاست نظامی ژاپن را تغییر داد، بلکه ایده ایجاد ائتلاف نظامی چهارگانه موسوم به «کوآد» (Quad) را نیز مطرح کرد که به موجب آن اتحادی نظامی بین ژاپن، هند، استرالیا و آمریکا ایجاد شد.

علی رغم رقابت ژئواستراتژیک با چین، شینزو آبه به دنبال همکاری با «شی جینپینگ» رئیس جمهور این کشور بود.

وی همچنین در اواخر دوران نخست وزیری خود تلاش کرد که با میانجیگری بین ایران و آمریکا از تنش های ایجاد شده بین دو کشور در پی خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بکاهد. وی در این راستا در سال ۲۰۱۹ سفری به تهران داشت و با مقامات ایرانی دیدار و گفتگو کرد.

شینزو آبه همچنین در اظهارات اخیر خود در قبال درگیری ها در اوکراین، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور این کشور را مقصر اصلی در ایجاد درگیری ها با روسیه اعلام کرده بود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت شینزو آبه ژاپن حمله تروریستی روسیه شی جین پینگ ولودیمیر زلنسکی آمریکا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت نخست وزیری نخست وزیر شینزو آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند

اکثریت شهرک نشینان معترض در اعتراضات هفتگی خواستار توافق با حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی به خانه هستند. معترضان شهرک نشین معتقدند اگر اسرائیل به رفح برود، هیچ اسیری نخواهد بود که زنده بازگردد.

بسیاری از معترضان اسرائیلی خواستار کناره‌گیری نتانیاهو هستند، زیرا او را مسئول اسارت اقوامشان می‌دانند و عمدتاً او را به طولانی کردن این جنگ برای بقای سیاسی خود متهم می‌کنند.

این در حالی است که نتانیاهو تحت فشار فزاینده‌ای است. از یک سو، وزرای راست افراطی کابینه تهدید کرده‌اند که در صورت موافقت نخست‌وزیر با آتش‌بس و آزادی اسیر‌ها که به جنگ غزه پایان می‌دهد، ائتلاف او را ترک خواهند کرد. او به این ائتلاف برای بقای سیاسی خود وابسته است.

دیروز، ایتمار بن غفیر، وزیر امنیت داخلی این رژیم گفت که انتظار دارد نخست وزیر به وعده‌هایی که در دیدار اخیر با او داده پایبند باشد و حمله به رفح باید اتفاق بیفتد. اگر این کار را نکند، نخست وزیر می‌داند که عواقب آن چه خواهد بود.

از سوی دیگر، نتانیاهو تحت فشار درخواست‌ها برای آزادی اسرا است. بنابراین، خواندن بین خطوط، می‌تواند به عنوان تهدیدی برای خروج بالقوه او از کابینه تلقی شود.

افرادی که نتانیاهو را می‌شناسند و حرفه سیاسی او را دنبال کرده اند خواهند گفت که اولویت او بقای سیاسی خودش است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس
  • نتانیاهو: شروطی را که به معنای تسلیم‌شدن ما باشد، نمی‌پذیریم
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • نتانیاهو به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات است
  • ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است