Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@14:56:40 GMT

ترور آبه، شلیک به قلب دموکراسی ژاپن

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۵۳۳۸

ترور آبه، شلیک به قلب دموکراسی ژاپن

ترور شینزو آبه نخست وزیر پیشین ژاپن تنها دو روز قبل از انتخابات مجلس اعیان این کشور در حالی رخ داد که برخی تحلیل گران این کشتار را نه تنها ترور یک شخصیت سیاسی برجسته، بلکه شلیک به قلب دموکراسی می دانند.

به گزارش ایران آنلاین، روزنامه آساهی شیمبون ژاپن در نوشتاری در این خصوص آورد: گلوله هایی که شینزو آبه را از پا درآورد، پایه های دموکراسی را هدف قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما با نهایت خشم این اقدام شینع را محکوم می کنیم و در عین حال از درگذشت نخست وزیر پیشین متاسفیم.

این مساله کاملا تکان دهنده است که این سیاستمدار فعال و بانفوذ تنها دو روز قبل از انتخابات مجلس اعیان کشته شد.

انتخابات، اصلی ترین پایه های یک دموکراسی است. آزادی فکر و عقیده و همچنین آزادی بیان و رای دادن، برترین حقوقی است که باید در جریان انتخابات به شدت مورد حمایت قرار گیرد. 

نویسنده در ادامه نوشت: هر تلاشی صرف نظر از انگیزه آن، برای برهم زدن انتخابات از طریق خشونت و سرکوب آزادی، چالشی را پیش روی دموکراسی پس از جنگ ما ایجاد می کند و کاملا غیرقابل قبول است. ما نیاز داریم با خطر و شدت این جنایت وصف ناپذیر مقابله کنیم.

سیاستمداران از سوی رای دهندگان انتخاب می شوند تا به عنوان نماینده همه مردم عمل کنند. قانونگذارانی که از سوی رای دهندگان برای این منصب مناسب شناخته نشوند، کرسی هایشان را در فرآیند انتخاباتی از دست می دهند.

آبه قدیمی ترین نخست وزیر در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم بود. میراث سیاسی وی به نحوی غیرقابل اجتناب در آینده مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. همانطور که یاسوهیرو ناکاسون نخست وزیر ژاپن در سال های ۱۹۱۸ تا ۲۰۱۹میلادی گفت همه سیاستمداران متهم در دادگاه تاریخ هستند.

با این حال، مطلقا هیچ توجیهی وجود ندارد که یک سیاستمدار، بهای عملکرد خود را با جانش بدهد.

این نوشتار در ادامه تاکی می کند: ژاپن در یک دوره پرتلاطم قبل از جنگ، با تروریسم سیاسی دست به گریبان بود. از جمله این موارد ترور تسویوشی اینوکای نخست وزیر سال های ۱۸۵۵ تا ۱۹۳۲ در حادثه ۱۵ می و تلاش برای کودتای ۱۹۳۶ از سوی افسران جوان ارتش امپراطوری ژاپن در حادثه ۲۶ فوریه بود. یادآوری این نکته که این حملات تروریستی در نهایت به شکست ویرانگر در جنگ اقیانوس آرام منتهی شد که شماری کشته در داخل و خارج برجا گذاشت، مساله هوشیارکننده ای است.

حملات تروریستی علیه سیاستمداران در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم نیز رخ داد. هر زمانی که حمله ای اتفاق می افتاد، مردم ژاپن خشم خود نسبت به این اقدامات نکوهش باری را نشان می دادند، اما همچنان بدون تسلیم در برابر این تهدید، موفق شدند از آزادی های خود محافظت کنند. این تعهد ارزشمند به آزادی باید به نسل های آینده منتقل شود.

نویسنده این نوشتار از مقام های مربوطه خواست پیشینه این قتل را روشن کننده و مردم را به رفتن پای صندوق های رای برای انتخابات روز ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) فراخواند.

از آغاز قرن بیست و یکم، دموکراسی در بخش های مختلف جهان از مسیر اصلی خود خارج شده است. حملات اوباش به ساختمان کنگره در واشنگتن در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به برجسته ترین نماد این روند تخریب گذانه تبدیل شد. اما ترور نخست وزیر پیشین ژاپن بر عمق بحران دمکراسی در این کشور تاکید داشت.

فیلم/ علت ترور شینزو آبه مشخص شد ابراز تاسف دبیر کل سازمان ملل از ترور نخست وزیر پیشین ژاپن واکنش بایدن به ترور شینزوآبه: او قهرمان اتحاد و دوستی بین کشورهای ما بود

انتهای پیام/

 

 

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نخست وزیر پیشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم

صادق آهنگران، مداح پیشکسوت کشور در برنامه «برمودا» شبکه نسیم در پاسخ به سوال کامران نجف‌زاده که شما در جایی گفته بودید که احتمال نفوذ سرویس‌های جاسوسی غرب در بین مداحان و هیئت‌ها هست، تصریح کرد: ما عملاً می‌دیدیم محتوای شعرها در برخی هیئت‌ها بخصوص در جوانان سخیف است. هرچه هم تذکر می‌دادیم، گوش نمی‌کردند. وقتی مداحی جوان باشد، سواد آنچنانی هم نداشته باشد و صدای خوب داشته باشد، وقتی در هیئتی بخواند و نیاز به خوراک داشته باشد، شاهد چنین نفوذی هستیم.

آهنگران ادامه داد: وقتی دشمنان دیدند که جوانان با مداحی و اشعار حماسی راهی جنگ هشت ساله دفاع مقدس می‌شوند و فهمیدند امثال شهید حججی‌ها و مدافعان حرم بچه هیئتی هستند، برنامه‌ریزی‌ها برای نفوذ شروع شد. بلافاصله انحرافات در هیئت‌ها شروع شد و محتوای شعرها ضعیف شد. از بعضی بیانات ناپخته مداحان معلوم بود که آن جمله جمله سنگین و وزین نیست و گاهی برای جوانان محرک است. ما در هیئت رزمندگان روی محتوای اشعار مداحی‌ها کار کردیم، تا اینکه آیت‌الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران گفت که سرویس‌های جاسوسی در حال نفود به هیئت‌ها هستند. آنجا بود که مطمئن شدیم حدسمان درست است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مداح پیشکسوت کشور در پاسخ به این سوال که آیا این گفته به سند نیاز ندارد؟ گفت: نیروهای اطلاعاتی باید بگویند چه کسانی را گرفتند و چه کسانی نفوذی بودند. آدم نفوذی با یک واسطه نمی‌آید.

وی در پاسخ به این سوال که قرار بود شما را ترور کنند؟ توضیح داد: دو سه مورد بود. یکبار اطلاعات سپاه مرا خواست و گفت فردی را گرفتیم که اسم شما جزو لیستی بوده، که می‌خواسته شما را ترور کند. یکبار دیگر هم خانمی در منزلمان را زد و گفت که دیگر آقای آهنگران مداحی نکند. برادرم جزو منافقین است و قصد ترور شما را دارد، ولی من با او موافق نیستم. مادرم هم بلافاصله گفت که اگر خدا بخواهد، پسرم را ترور می‌کنند. مادرم دم در می‌رود، تا با آن خانم صحبت کند. بعد پدرم متوجه حضور آن خانم می‌شود و به دم در می‌رود. وقتی هم که آن خانم رفت، پدرم متوجه حضور دو پسر شد، که با آن خانم رفتند. احتمال دادیم که آن خانم می‌خواست مرا بیرون بکشد، تا دست به ترور بزنند. از آن زمان در لیست حفاظتی‌ها قرار گرفتم. البته الان محافظ ندارم.

آهنگران در پاسخ به سوال نجف‌زاده که از بین مداحان جدید کار کدوم را می‌پسندید؟ گفت: مهدی رسولی. من مهدی را خیلی دوست دارم؛ چون هم پسر شهید است، هم در وادی مهدی باکری و شهداست. او روی برنامه‌هایش خیلی کار می‌کند. یکبار کنارم نشست و برنامه‌هایش را برایم توضیح داد، که هنگام مداحی چه چیزهایی را یادداشت می‌کند و چه محتواهایی در اشعارش هست.

این مداح درباره تاسیس دانشکده مداحی که مدتی به دنبال تاسیسش بود، گفت: دکتر سنگری پیشنهاد تاسیس دانشکده مداحی را داد. اختلاف‌نظرها بابت تاسیس دانشکده زیاد بود. عده‌ای می‌گفتند دانشکده باید زیر نظر حوزه علمیه برود، ولی بعضی‌ها می‌گفتند باید جدا از حوزه علمیه باشد. کار به جایی رسید تا شخص ذی‌نفوذی مانع تاسیس آن شد. وقتی یک مداح پشت میکروفن قرار می‌گیرد، باید به عربی، تاریخ و احادیث مسلط باشد. مداحان قدیم اینگونه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ
  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس
  • نتانیاهو: شروطی را که به معنای تسلیم‌شدن ما باشد، نمی‌پذیریم
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است