Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@17:52:15 GMT

ترور «آبه» بعد از موضع ضد امریکایی!

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۲۷۳۸

ترور «آبه» بعد از موضع ضد امریکایی!

به گزارش قدس آنلاین، نخست‌وزیر فقید ژاپن در حالی روز جمعه ترور شد که چندی پیش در گفتگو با یک نشریه غربی از تغییر در نگرش چیره بر کشورش در تسلط امریکا بر ژاپن سخن گفته بود. اگرچه قاتل وی از انگیزه‌های شخصی در قتل آبه شینزو سخن گفته است، اما ترور وی آن‌هم پس از چنین اظهارات ساختار شکنانه‌ای، اما و اگرها درباره دلیل چنین اقدام تروریستی را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژاپن هنوز از شوک ترور آبه شینزو در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در غرب این کشور خارج نشده است که مردم این کشور دیروز برای انتخاب نیمی از نمایندگان مجلس سنا در انتخابات شرکت کردند. انتخاباتی که پیش‌بینی می‌شود، ائتلاف حاکم از حزب لیبرال دموکرات بتواند بیش از ۷۰ کرسی از ۱۲۵ کرسی آن را به دست آورد. اقدام تروریستی تتسویا یاماگامی ۴۱ ساله، چنان سایه سنگینی بر انتخابات این کشور انداخته است که حواشی مربوط به اقدام تروریستی بیشتر از اخبار انتخابات مورد توجه قرار گرفته است. خبرگزاری کیودو نوشت: یاماگامی باور داشت که نخست‌وزیر فقید از گروهی مذهبی حمایت کرده است؛ گروهی که مادر یاماگامی کمک مالی بزرگی به آن کرده بود و پس از آن ورشکسته شد. کیودو به نقل از یاماگامی نوشت: «مادر من درگیر یک گروه مذهبی شد و من از این وضعیت متنفر بودم.»
فراتر از انگیزه‌های شخصی؟!
این در حالی است که آبه اخیراً در مصاحبه با نشریه اکونومیست گفته بود که ژاپن باید مسئولیت صلح و ثبات را پذیرفته و از ذهنیت جهانی ایده‌آل فاصله بگیرد. در این مصاحبه آمده است: «ژاپن دوست دارد که راجع به یک جهان ایده‌آل صحبت کند، اما باید این نگرش سپردن همه چیز در امور نظامی به دست امریکا را تغییر دهیم. توکیو باید مسئولیت صلح و ثبات خود را به دست بگیرد و تمام تلاش خود را برای دستیابی به آن با کمک امریکا انجام دهد.»‌اکونومیست در این مورد نوشت: «آقای آبه مأموریت سیاسی خود را تکمیل کار ناتمام خود می‌دانست که عبارت است از احیای جایگاه ژاپن در سطح جهانی و کنار زدن برخی سیاست‌های صلح‌طلبانه که کشورش تحت فشار اشغالگران امریکایی پس از شکست در جنگ جهانی دوم اتخاذ کرده بود.»‌چنین رویکردی، خلاصه کردن ترور آبه به انتقام‌گیری شخصی را زیر سؤال می‌برد.
سفیر پیام ترامپ برای ایران
به دنبال ترور نخست‌وزیر پیشین ژاپن، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در پیامی توئیتری به این واقعه تروریستی واکنش نشان داد: «ترور آبه شینزو، نخست‌وزیر اسبق ژاپن را محکوم و درگذشت وی را به ملت و دولت دوست، ژاپن تسلیت می‌گویم. خدمات ارزنده ایشان به‌عنوان سیاستمداری برجسته، از جمله در گسترش مناسبات دو ملت ایران و ژاپن فراموش نخواهد شد.»‌همچنین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در پیام تسلیت خود از آبه به عنوان سیاستمداری بزرگ برای مردم ژاپن و شخصیتی بین‌المللی یاد کرد که نقش مهمی در توسعه روابط تاریخی جمهوری اسلامی ایران و ژاپن ایفا کرد. آبه سال ۹۸ پس از ۴۱ سال به عنوان نخستین مقام ارشد ژاپن به ایران سفر و با مقام معظم رهبری دیدار کرد. رهبر انقلاب در پاسخ به آبه شینزو که گفته بود حامل پیام دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا است، گفته بودند: «من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم.»
واکنش پکن، طیف کمونیست‌ها و مویه صهیونیست‌ها
شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین روز شنبه با ارسال پیامی به فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، ترور آبه را تسلیت گفت. اگرچه چین این اقدام تروریستی را تکان‌دهنده و حادثه‌ای غیرمنتظره دانست، اما رویکرد رسمی این کشور با موضع‌گیری تحقیرآمیز شبکه‌های اجتماعی ملی‌گرای حزب کمونیست این کشور تفاوت داشت که ناشی از روابط پیچیده بین آبه و رهبران چین در یک دهه و نیم گذشته است. واکنش صهیونیست‌ها به ترور آبه قابل تأمل است تا جایی که سعی کردند جایگاه خود را در میان دوستان آبه تثبیت کنند. مقامات ارشد این رژیم اعم از اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم تا یائیر لاپید، نخست‌وزیر پیشبرد امور و حتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسبق، با اعلام اندوه خود از ترور آبه، از وی به عنوان دوست واقعی اسرائیل یاد کردند که در جهت گسترش رابطه تل‌آویو - توکیو تلاش کرده بود. در همین راستا، لاپید بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن آمده بود: «آبه یکی از مهم‌ترین رهبران ژاپن مدرن و دوست واقعی اسرائیل بود که منجر به توسعه روابط بین اسرائیل و ژاپن شد.» هرتزوگ هم اعلام کرد از قتل فجیع وی وحشت‌زده است. نتانیاهو در توئیتر نوشت: «من و همسرم سارا به همراه شهروندان اسرائیل، در سوگ ترور غم‌انگیز رهبر بزرگ ژاپن و دوست فوق‌العاده اسرائیل، دوست عزیزمان شینزو آبه هستیم؛ من به آن دوستی عمیق‌مان افتخار می‌کنم.»

منبع: روزنامه جوان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شینزو آبه ترور شینزو آبه ژاپن آمریکا اقدام تروریستی نخست وزیر آبه شینزو ترور آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۲۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه

نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت.

به گزارش مشرق، در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا غزه پس از پایان جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اداره شود.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این طرح به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد زیرا مسیر مشخصی را برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مشخص نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: همچنین به احتمال زیاد شرکای تندروی نتانیاهو در کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل نیز به علت اینکه این طرح احتمال بازگشت تشکیلات خودگران فلسطین به غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین را از اساس رد نکرده است، با آن مخالفت خواهند کرد.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: بر اساس طرح جدید نتانیاهو، ائتلافی که مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را بر عهده خواهد داشت با همکاری واشنگتن، اشخاصی را از میان فلسطینیان غزه برای ساخت و ساز مجدد این باریکه و حفظ امنیت و ثبات آن انتخاب کرده و بعد از هفت تا ۱۰ سال، به مردم غزه این امکان را خواهد داد تا در خصوص الحاق به یک دولت واحد فلسطینی که بر روی کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی می‌کند، پای صندوق‌های رأی بروند.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید: بر اساس این طرح نتانیاهو، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان توانایی فعالیت در داخل غزه را خواهند داشت.

در پایان این گزارش نیویورک تایمز آمده است: مراحل ابتدایی تهیه و تکمیل این طرح در ماه نوامبر با همکاری چندین تاجر که برخی از آنها ارتباط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارند، انجام شده است.

نیویورک تایمز در حالی از این طرح جدید نتانیاهو برای اداره غزه پس از جنگ پرده برداشته است که پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ناکامی این رژیم در تحقق اهداف اعلامی خود، اکنون این جنگ به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس و آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که ۶۸ درصد صهیونیست‌ها از پیروزی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جنگ غزه نا امید هستند.

نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داده است که ۶۸ درصد مخاطبان آن می‌گویند نتانیاهو نمی‌تواند در غزه پیروز شود.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تماس‌ها با حماس برای انجام توافق مبادله اسرا به در بسته خورده است و مشخص نیست که چه زمانی این گره باز می‌شود.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز به نقل از منابعی گزارش داد، سطح سیاسی رژیم صهیونیستی، روی یک توافق عادی سازی احتمالی با عربستان سعودی حساب باز کرده که ممکن است این رژیم را مجبور به توقف جنگ در غزه کند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا پایان ماه می را برای دستیابی به توافق عادی سازی بین (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی تعیین کرده است.

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن نیز روز دوشنبه گذشته تاکید کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهایش، جنگ غزه را باخته است.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در سخنانی در نشست گفت‌ وگو محوری که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورده است.

وی افزود: نتانیاهو می‌گوید که به دنبال پیروزی در غزه است اما وی اکنون به شکست رسیده و اسرائیل نیز مطرود شده است. روشن است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

الصفدی با اشاره به اینکه ۱.۳ میلیون فلسطینی بمباران می‌شوند، گفت: همه خواهان صلحی مبتنی بر راه‌حل دو دولتی هستیم و باید اسرائیل پایبندی خود به صلح عادلانه و فراگیر را اعلام کند؛ همچنان که جامعه جهانی نیز بر این باور است که راه حل دو دولتی تنها راه تضمین امنیت و صلح خواهد بود.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که ابتدا رژیم صهیونیستی باید جنگ را متوقف کند و پس از آن از حماس برای آزادی اسرای صهیونیست درخواست خواهد شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • اولین مصاحبه شهاب زاهدی با شبکه معروف ژاپنی
  • امیرعبداللهیان: با اتخاذ موضع هماهنگ کشورهای اسلامی، حقوق ملت فلسطین محقق می‌شود
  • زمانی که پرچم کشورم را میان تماشاگران می‌بینم، بسیار افتخار می‌کنم
  • اولین مصاحبه زاهدی با شبکه معروف ژاپنی
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون